Hybrid GPU issue.

Briefly describe your issue below:
Hello guys, i have this problem with the OS, i cant get my HDMI port to work, i tried everything on archlinux wiki but with no luck .
my main problem is that the HDMI is on the 2 gpu the amd m5100 , so unless this GPU is configured the HDMI port wont work. i know this because i had the same problem with windows till i fixed it. ( no nore windows :slight_smile: )
any help would be great
thanks

**What version of Parrot are you running? 5.6 , edition(Mate , security), and architecture ( amd64)

What method did you use to install Parrot? ( Debian GTK )

Configured to multiboot with other systems? ( no)

List your hardware specs to include make, model and firmware (when applicable):

  Device-1: Intel 4th Gen Core Processor Integrated Graphics driver: i915 v: kernel 
  Device-2: AMD Venus XT [Radeon HD 8870M / R9 M270X/M370X] driver: radeon v: kernel 
  Display: x11 server: X.Org 1.20.8 driver: ati,modesetting,radeon 
  unloaded: fbdev,vesa resolution: 1920x1080~60Hz 
  OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 4600 (HSW GT2) v: 4.5 Mesa 20.1.2 

and xrandr --listproviders:

Providers: number : 2
Provider 0: id: 0x46 cap: 0xf, Source Output, Sink Output, Source Offload, Sink Offload crtcs: 3 outputs: 4 associated providers: 0 name:modesetting
Provider 1: id: 0xdd cap: 0xf, Source Output, Sink Output, Source Offload, Sink Offload crtcs: 6 outputs: 4 associated providers: 0 name:VERDE @ pci:0000:01:00.0

If there are any error messages or relevant logs, post them below:

Org X Server 1.20.8
X Protocol Version 11, Revision 0
[ 17707.015] Build Operating System: Linux 4.19.0-8-amd64 x86_64 Debian
[ 17707.015] Current Operating System: Linux parrot 5.6.0-2parrot1-amd64 #1 SMP Debian 5.6.14-2parrot1 (2020-05-23) x86_64
[ 17707.015] Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-5.6.0-2parrot1-amd64 root=UUID=41ce03bf-3470-48db-92d9-0552d7f254ac ro quiet splash noautomount quiet
[ 17707.015] Build Date: 31 March 2020  10:14:40AM
[ 17707.015] xorg-server 2:1.20.8-2 (https://www.debian.org/support) 
[ 17707.015] Current version of pixman: 0.36.0
[ 17707.015] 	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
	to make sure that you have the latest version.
[ 17707.015] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[ 17707.015] (==) Log file: "/var/log/Xorg.1.log", Time: Wed Jul 29 19:24:47 2020
[ 17707.015] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
[ 17707.016] (==) No Layout section.  Using the first Screen section.
[ 17707.016] (==) No screen section available. Using defaults.
[ 17707.016] (**) |-->Screen "Default Screen Section" (0)
[ 17707.016] (**) |   |-->Monitor "<default monitor>"
[ 17707.016] (==) No monitor specified for screen "Default Screen Section".
	Using a default monitor configuration.
[ 17707.016] (==) Automatically adding devices
[ 17707.016] (==) Automatically enabling devices
[ 17707.016] (==) Automatically adding GPU devices
[ 17707.016] (==) Max clients allowed: 256, resource mask: 0x1fffff
[ 17707.016] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
[ 17707.016] 	Entry deleted from font path.
[ 17707.016] (==) FontPath set to:
	/usr/share/fonts/X11/misc,
	/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/X11/Type1,
	/usr/share/fonts/X11/100dpi,
	/usr/share/fonts/X11/75dpi,
	built-ins
[ 17707.016] (==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
[ 17707.016] (II) The server relies on udev to provide the list of input devices.
	If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices.
[ 17707.016] (II) Loader magic: 0x55bb4bc32e20
[ 17707.016] (II) Module ABI versions:
[ 17707.016] 	X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[ 17707.016] 	X.Org Video Driver: 24.1
[ 17707.016] 	X.Org XInput driver : 24.1
[ 17707.016] 	X.Org Server Extension : 10.0
[ 17707.017] (--) using VT number 2

[ 17707.017] (II) systemd-logind: logind integration requires -keeptty and -keeptty was not provided, disabling logind integration
[ 17707.018] (II) xfree86: Adding drm device (/dev/dri/card0)
[ 17707.018] (EE) /dev/dri/card0: failed to set DRM interface version 1.4: Permission denied
[ 17707.018] (II) xfree86: Adding drm device (/dev/dri/card1)
[ 17707.018] (EE) /dev/dri/card1: failed to set DRM interface version 1.4: Permission denied
[ 17707.020] (--) PCI:*(0@0:2:0) 8086:0416:1028:05cc rev 6, Mem @ 0xf5800000/4194304, 0xd0000000/268435456, I/O @ 0x0000f000/64, BIOS @ 0x????????/131072
[ 17707.020] (--) PCI: (1@0:0:0) 1002:6821:1028:05cc rev 0, Mem @ 0xe0000000/268435456, 0xf7c00000/262144, I/O @ 0x0000e000/256, BIOS @ 0x????????/131072
[ 17707.020] (II) LoadModule: "glx"
[ 17707.020] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
[ 17707.021] (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
[ 17707.021] 	compiled for 1.20.8, module version = 1.0.0
[ 17707.021] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 10.0
[ 17707.021] (==) Matched modesetting as autoconfigured driver 0
[ 17707.021] (==) Matched fbdev as autoconfigured driver 1
[ 17707.021] (==) Matched vesa as autoconfigured driver 2
[ 17707.021] (==) Assigned the driver to the xf86ConfigLayout
[ 17707.021] (II) LoadModule: "modesetting"
[ 17707.021] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/modesetting_drv.so
[ 17707.021] (II) Module modesetting: vendor="X.Org Foundation"
[ 17707.021] 	compiled for 1.20.8, module version = 1.20.8
[ 17707.021] 	Module class: X.Org Video Driver
[ 17707.021] 	ABI class: X.Org Video Driver, version 24.1
[ 17707.021] (II) LoadModule: "fbdev"
[ 17707.021] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/fbdev_drv.so
[ 17707.021] (II) Module fbdev: vendor="X.Org Foundation"
[ 17707.021] 	compiled for 1.20.0, module version = 0.5.0
[ 17707.021] 	Module class: X.Org Video Driver
[ 17707.021] 	ABI class: X.Org Video Driver, version 24.0
[ 17707.021] (II) LoadModule: "vesa"
[ 17707.021] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/vesa_drv.so
[ 17707.021] (II) Module vesa: vendor="X.Org Foundation"
[ 17707.021] 	compiled for 1.20.4, module version = 2.4.0
[ 17707.021] 	Module class: X.Org Video Driver
[ 17707.021] 	ABI class: X.Org Video Driver, version 24.0
[ 17707.021] (II) modesetting: Driver for Modesetting Kernel Drivers: kms
[ 17707.021] (II) FBDEV: driver for framebuffer: fbdev
[ 17707.021] (II) VESA: driver for VESA chipsets: vesa
[ 17707.350] (WW) Falling back to old probe method for modesetting
[ 17707.350] (II) modeset(1): using default device
[ 17707.350] (II) Loading sub module "fbdevhw"
[ 17707.350] (II) LoadModule: "fbdevhw"
[ 17707.350] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfbdevhw.so
[ 17707.350] (II) Module fbdevhw: vendor="X.Org Foundation"
[ 17707.350] 	compiled for 1.20.8, module version = 0.0.2
[ 17707.350] 	ABI class: X.Org Video Driver, version 24.1
[ 17707.350] (**) FBDEV(2): claimed PCI slot 0@0:2:0
[ 17707.350] (II) FBDEV(2): using default device
[ 17707.350] (EE) Screen 0 deleted because of no matching config section.
[ 17707.350] (II) UnloadModule: "modesetting"
[ 17707.350] (EE) 
Fatal server error:
[ 17707.350] (EE) Cannot run in framebuffer mode. Please specify busIDs        for all framebuffer devices
[ 17707.350] (EE) 
[ 17707.350] (EE) 
Please consult the The X.Org Foundation support 
	 at http://wiki.x.org
 for help. 
[ 17707.350] (EE) Please also check the log file at "/var/log/Xorg.1.log" for additional information.
[ 17707.350] (EE) 
[ 17707.399] (EE) Server terminated with error (1). Closing log file.```